Salmiakki-suklaavaahto
Salmiakki-suklaavaahto on ihanan yllätyksellinen jälkiruoka! Voit valmistaa sen jo edellisenä päivänä jääkaappiin, tai käyttää halutessasi kakun täytteenä. Tässä vaahdossa on käytetty Haganolin herkullista salmiakkijauhetta, joka on monille tuttu jo 1950-luvulta. Salmiakkijauheen tuotanto on käynnistynyt tauon jälkeen uudelleen ja se on ihastuttanut salmiakin ystävät.
Ainekset
4 annosta
200 g tummaa suklaata
2 munanvalkuaista
2 dl kuohukermaa tai vispikermaa
200 g mascarponejuustoa
1/2 dl tomusokeria tai maun mukaan
1 pss Haganol Apteekin salmiakkijauhetta
Valmistusohje
- Paloittele suklaa syvälle lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut.
- Vaahdota munanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi.
- Vaahdota kuohukerma tai vispikerma.
- Sekoita kermavaahdon joukkoon sulatettu suklaa, mascarponejuusto, tomusokeri ja apteekin salmiakkijauhe.
- Kääntele lopuksi joukkoon valkuaisvaahto.
- Tarkista maku.
- Jaa vaahto annoskulhoihin ja säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.





