Sitruunamousse ja salmiakkikastike
Ainekset
Kastike
3dl Apteekin Salmiakkimikseriä
1/2 dl siirappia
2 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
Sitruunamousse
3/4 dl sitruunamehua
1 dl vettä
3/4 dl sokeria
3 keltuaista
20 g voita
5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
Valmistusohje
- Valmista kastike:
Sekoita aineet kattilassa. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen muutaman minuutin ajan kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä. - Valmista mousse:
Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Mittaa sitruunamehu, vesi ja sokeri kattilaan. Lisää keltuaiset. Kuumenna seos koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen. Noste kattila pois levyltä. - Lisää huoneenlämpöinen voi nokareina seokseen. Puserra liivatelehdet kuivaksi ja sekoita kiisseliin. Anna kiisselin jäähtyä. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma ja jaa seos annoskulhoihin tai pieniin vuokiin.
- Anna hyytyä jääkapissa. Valuta kylmää salmiakkikastiketta mousseannosten päälle, koristele marjoilla tai hedelmillä. Tarjoa loput kastikkeesta erikseen joko moussen tai jäätelön kanssa.
Vahva salmiakkikastike ja kirpeä sitruunamousse muodostavat hauskan makuparin.





