Sitruunamousse ja salmiakkikastike

Ainekset

Kastike
3dl Apteekin Salmiakkimikseriä
1/2 dl siirappia
2 rkl maissitärkkelystä (Maizena)

Sitruunamousse
3/4 dl sitruunamehua
1 dl vettä
3/4 dl sokeria
3 keltuaista
20 g voita
5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa

Valmistusohje

  1. Valmista kastike:
    Sekoita aineet kattilassa. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen muutaman minuutin ajan kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä.
  2. Valmista mousse:
    Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Mittaa sitruunamehu, vesi ja sokeri kattilaan. Lisää keltuaiset. Kuumenna seos koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen. Noste kattila pois levyltä.
  3. Lisää huoneenlämpöinen voi nokareina seokseen. Puserra liivatelehdet kuivaksi ja sekoita kiisseliin. Anna kiisselin jäähtyä. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma ja jaa seos annoskulhoihin tai pieniin vuokiin.
  4. Anna hyytyä jääkapissa. Valuta kylmää salmiakkikastiketta mousseannosten päälle, koristele marjoilla tai hedelmillä. Tarjoa loput kastikkeesta erikseen joko moussen tai jäätelön kanssa.

Vahva salmiakkikastike ja kirpeä sitruunamousse muodostavat hauskan makuparin.

Lisää salmiakkireseptejä

Evästeasetukset

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Evästeet tallennetaan selaimeesi ja ne auttavat meitä tunnistamaan sinut, kun palaat sivustolle. Ne myös auttavat tiimiämme ymmärtämään, mitkä verkkosivuston osat ovat sinulle mielenkiintoisia ja hyödyllisiä.