Salmiakkinekut
Ainekset
2,5 dl Dansukker tummaa muscovadoruokosokeria
1,5 dl Dansukker Muscovadosiirappia
1 dl Apteekin salmiakki -mixeriä
1,5 dl kuohukermaa
sokeria
nekkutikkuja
leivinpaperia
Valmistusohje
- Täytä korkeareunainen astia sokerilla.
- Leikkaa leivinpaperista 10 x 10 cm paloja. Muotoile neliöt kartioiksi ja kiinnitä tarvittaessa teipillä. Upota kartioiden kärjet sokeriastiaan.
- Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Keitä välillä sekoitellen kunnes seos on saennut ja se on 120-asteista. (Ellei sinulla ole paistolämpömittaria, tiputa hieman nekkuseosta kylmään vesilasiin. Kaada sitten vesi pois. Jos massa on muovailtavaa, se on valmista.)
- Lusikoi valmis seos kartioihin. Työnnä keskelle tikku.
- Anna massan jäähtyä. Nekut ovat valmiita!
Resepti: virve.fi





