Salmiakkinekut

Ainekset

2,5 dl Dansukker tummaa muscovadoruokosokeria
1,5 dl Dansukker Muscovadosiirappia
1 dl Apteekin salmiakki -mixeriä
1,5 dl kuohukermaa
sokeria

nekkutikkuja
leivinpaperia

Valmistusohje

  1. Täytä korkeareunainen astia sokerilla.
  2. Leikkaa leivinpaperista 10 x 10 cm paloja. Muotoile neliöt kartioiksi ja kiinnitä tarvittaessa teipillä. Upota kartioiden kärjet sokeriastiaan.
  3. Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Keitä välillä sekoitellen kunnes seos on saennut ja se on 120-asteista. (Ellei sinulla ole paistolämpömittaria, tiputa hieman nekkuseosta kylmään vesilasiin. Kaada sitten vesi pois. Jos massa on muovailtavaa, se on valmista.)
  4. Lusikoi valmis seos kartioihin. Työnnä keskelle tikku.
  5. Anna massan jäähtyä. Nekut ovat valmiita!

Resepti: virve.fi

Lisää salmiakkireseptejä

Evästeasetukset

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Evästeet tallennetaan selaimeesi ja ne auttavat meitä tunnistamaan sinut, kun palaat sivustolle. Ne myös auttavat tiimiämme ymmärtämään, mitkä verkkosivuston osat ovat sinulle mielenkiintoisia ja hyödyllisiä.