Salmiakkikinuskikakku

Ainekset

Pohja
Yksi juomalasillinen munia (4 kpl)
Yksi juomalasillinen sokeria
Yksi juomalasillinen vehnäjauhoja

Kostutus
2dl vaniljasokerilla maustettua maitoa tai päärynälientä
sitruunamehua

Väliin
2 dl maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
sokeria
sitruunamehua
400 g säilykepäärynöitä

Päälle (ja väliin) salmiakkikinuski
1 dl Apteekin salmiakki mixeriä
2 dl kuohukermaa
½ dl siirappia
1 dl sokeria

Valmistusohje

  1. Valmista ensin sokerikakku:
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi täydellä teholla (mitä enemmän vatkaat vaahtoon ilmaa sitä kuohkeampi kakku). Lisää vehnäjauhot varovasti sekoittaen. Paista 175 asteessa noin 30–40 min uunista riippuen.
  3. Valmista kinuski:
  4. Mittaa aineet kattilaan. Sekoita, kunnes seos kiehahtaa ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä ilman kantta. Voit pyöräyttää kattilan sisäreunaa veitsellä, jossa on nokare voita, ei kiehu yli. Pyöräyttele seosta usein, kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä. Leikkaa kakku kolmeen osaan.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita rahkaan. Mausta sokerilla ja sitruunamehulla. Paloittele päärynät. Kostuta kakkulevyt vaniljamaidolla tai päärynämehulla. Levitä pohjimmaisen kakkulevyn päälle kerros päärynöitä ja kermarahkaa. Peitä seuraava levy ensin päärynöillä ja kaada päälle 1/3 kinuskista. Kaada loput kinuskista kakun päälle.

Lisää salmiakkireseptejä

Evästeasetukset

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Evästeet tallennetaan selaimeesi ja ne auttavat meitä tunnistamaan sinut, kun palaat sivustolle. Ne myös auttavat tiimiämme ymmärtämään, mitkä verkkosivuston osat ovat sinulle mielenkiintoisia ja hyödyllisiä.