Salmiakkikastikkeet, -kinuski ja -kuorrutukset
Ainekset
Vahva salmiakkikastikkeen peruspohja
3 dl Apteekin Salmiakki mixeriä
1/2 dl siirappia
1 1/2 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
Lakritsaisempi kastike
1,5 dl Apteekin Salmiakki mixeriä
1,5 dl vettä
0,5 dl siirappia
1 1/2 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
Salmiakkikinuskikastike/-kuorrutus
2 dl kermaa
1 1/4 dl sokeria
½ dl siirappia
½ – 1 dl Apteekin Salmiakki mixeriä
Valmistusohje
Kastikkeet
- Mittaa aineet kattilaan.
- Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen muutaman minuutin ajan, kunnes seos sakenee.
- Anna jäähtyä.
Salmiakkikinuski
- Mittaa aineet kattilaan.
- Sekoita, kunnes seos kiehahtaa ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä ilman kantta. Pyöräyttele seosta usein, kun seos sakenee.
- Kokeile tiputtaa sitä lautaselle jos seos ei leviä vaan jää keoksi, kuorrutus on valmista.
- Anna jäähtyä hetken ja valuta esimerkiksi sokerikakulle, pirtelöön tai jäätelöannoksiin. Dippaa mansikoita tai hedelmäpaloja.





