Salmiakkikastikkeet, -kinuski ja -kuorrutukset

Ainekset

Vahva salmiakkikastikkeen peruspohja
3 dl Apteekin Salmiakki mixeriä
1/2 dl siirappia
1 1/2 rkl maissitärkkelystä (Maizena)

Lakritsaisempi kastike
1,5 dl Apteekin Salmiakki mixeriä
1,5 dl vettä
0,5 dl siirappia
1 1/2 rkl maissitärkkelystä (Maizena)

Salmiakkikinuskikastike/-kuorrutus
2 dl kermaa
1 1/4 dl sokeria
½ dl siirappia
½ – 1 dl Apteekin Salmiakki mixeriä

Valmistusohje

Kastikkeet

  1. Mittaa aineet kattilaan.
  2. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen muutaman minuutin ajan, kunnes seos sakenee.
  3. Anna jäähtyä.

Salmiakkikinuski

  1. Mittaa aineet kattilaan.
  2. Sekoita, kunnes seos kiehahtaa ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä ilman kantta. Pyöräyttele seosta usein, kun seos sakenee.
  3. Kokeile tiputtaa sitä lautaselle jos seos ei leviä vaan jää keoksi, kuorrutus on valmista.
  4. Anna jäähtyä hetken ja valuta esimerkiksi sokerikakulle, pirtelöön tai jäätelöannoksiin. Dippaa mansikoita tai hedelmäpaloja.

Lisää salmiakkireseptejä

Evästeasetukset

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Evästeet tallennetaan selaimeesi ja ne auttavat meitä tunnistamaan sinut, kun palaat sivustolle. Ne myös auttavat tiimiämme ymmärtämään, mitkä verkkosivuston osat ovat sinulle mielenkiintoisia ja hyödyllisiä.