Salmiakki-piparkakkubrownies
Apteekin Salmiakki Mixerillä, Apteekin Salmiakilla ja piparkakkumausteella maustettu brownies vie kielen mennessään. Valmista vaikka yllätykselliseksi pikkujouluherkuksi! Muina vuodenaikoina voit jättää piparkakkumausteen pois.
Ainekset
1 rasia Apteekin Salmiakkia
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 dl cashewpähkinöitä rouhittuna
1 rkl piparkakkumaustetta
200 g voita
200 g tummaa suklaata
3 munaa
4 dl sokeria
1/2 dl Apteekin Salmiakki Mixeriä
Lisäksi
1 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Apteekin Salmiakkia
Valmistusohje
- Mittaa kulhoon Apteekin Salmiakki, vehnäjauhot, sokeroimaton kaakaojauhe, vaniljasokeri, leivinjauhe, rouhitut cashewpähkinät ja piparkakkumauste ja sekoita.
- Laita voi kattilaan ja paloittele joukkoon tumma suklaa.
- Sulata usein sekoitellen, kunnes voi ja suklaa on sulanut.
- Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
- Lisää muna-sokerivaahtoon voi-suklaaseos ja sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet.
- Mausta taikina lopuksi Apteekin Salmiakki Mixerillä.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, jonka koko on noin 20×30 cm tai paista pyöreässä leivinpaperilla vuoratussa kakkuvuoassa, jonka halkaisija on 24 cm.
- Paista 175-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia. Jäähdytä.
- Koristele halutessasi kermavaahdolla ja Apteekin Salmiakilla.
- Vaahdota kuohukerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä kuohkeaksi browniesin päälle ja koristele salmiakilla.




