Paahdettua lohta, salmiakkipastaa ja salmiakki-voikastiketta
Ainekset
600 g Lohta
Suolaa ja mustapippuria
Salmiakki-voikastike
½ dl Haganol-salmiakkimikseriä
1 Pieni sipuli hienonnettuna
3 rkl Valkoviinietikkaa
1 dl Kasvislientä
1 dl Kermaa
100 g Voita
Ripaus sahramia
Salmiakkipasta
400 g Pastaa (esim. tagliatelle)
½ dl Haganol salmiakkimikseriä
2 rkl Sokeria
3 rkl Voita
2 rkl Hienonnettua persiljaa
Suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
- Leikkaa lohi annospaloiksi.
- Paahda pannulla pinta kauniin ruskeaksi ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Kypsennä uunissa 175 asteessa kypsäksi n. 8-10 minuuttia.
Salmiakki-voikastike
- Laita kattilaan hienonnettu sipuli, valkoviinietikka, kasvisliemi ja sahrami. Keitä hiljalleen niin, että nestettä on jäljellä puolet ja siivilöi liemi.
- Kaada joukkoon salmiakkimikseri ja kerma ja anna kiehahtaa.
- Leikkaa kylmä voi kuutioiksi ja vispaa (voit myös käyttää sauvasekoitinta) pienissä erissä joukkoon.
Salmiakkipasta
- Keitä pasta suolatussa vedessä kypsäksi ja valuta siivilässä (saa olla al dente eli napakkaa).
- Laita kattilaan voi, salmiakkimikseri ja sokeri. Anna kiehahtaa, lisää pastat joukkoon ja sekoita.
- Lisää lopuksi hienonnettu persilja ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Reseptin laati keittiömestari Markku Ojala





