Posted on

Salmiakkitiikerikakku

250g voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 ½ vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria

Salmiakkiraitoihin:

1/3 kakkutaikinasta
1 ½ dl valmista salmiakkikinuskia tai salmiakkikastiketta
¼ dl vehnäjauhoja.

Vatkaa sokeri ja rasva keskenään. Lisää munat yksitellen samalla hyvin vatkaten. Kääntele lopuksi kuivat aineet taikinaan.Sekoita salmiakkiraita aineet keskenään.

Kaada taikinat kerroksittain pitkulaiseen voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Vetele taikinaa sieltä täältä haarukalla pohjasta pintaan päin.Paista kakku 175-asteisen uunin alaosassa noin 50 minuuttia. Peitä pinta tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen loppupuolella.

Kerro kaverillekin!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone