TEKIJÄT
Salmiakkimestari Jari vastaa salmiakin valmistuksesta
Salmiakkimestari Jari Simola vaalii Apteekin Salmiakin perinteistä valmistustapaa ja vastaa siitä, että salmiakin ystäville riittää tätä nostalgista herkkua läpi vuoden. Kaikki Apteekin Salmiakin tuotteet tehdään alusta loppuun saakka käsityönä Haganolin salmiakkipajalla Hollolassa.
“Käsintehdyn salmiakin valmistukseen vaikuttavat kelit, vuodenajat – ja erityisesti ilman kosteus.”
Maanantai on taikinapäivä. Tilaukset ja kelit määrittävät, miten viikko siitä jatkuu ja mitä tuotteita valmistetaan. Kesäkuukausien varalle tehdään salmiakit valmiiksi etukäteen, sillä kesällä ilmankosteus on liian suuri perinteisen salmiakin valmistukseen. Kesällä otetaan siis rennosti ja ideoidaan tulevaa salmiakkikautta.
Apteekin Salmiakki -tuotteiden raaka-aineista voit lukea lisää täältä.