Salmiakkitiikerikakku
Ainekset
250 g voita
2 dl sokeria
3 munaa
3 ½ vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
Salmiakkiraitoihin
1/3 kakkutaikinasta
1 ½ dl valmista salmiakkikinuskia tai salmiakkikastiketta
¼ dl vehnäjauhoja.
Valmistusohje
- Vatkaa sokeri ja rasva keskenään. Lisää munat yksitellen samalla hyvin vatkaten. Kääntele lopuksi kuivat aineet taikinaan.
- Sekoita salmiakkiraita-aineet keskenään.
- Kaada taikinat kerroksittain pitkulaiseen voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Vetele taikinaa sieltä täältä haarukalla pohjasta pintaan päin.
- Paista kakku 175-asteisen uunin alaosassa noin 50 minuuttia. Peitä pinta tarvittaessa leivinpaperilla paistamisen loppupuolella.





