Salmiakkivaahtokarkit

Ainekset

n. 40 kpl

4 kpl vaniljatankoja
2 dl vettä
1,1 kg sokeria
4 munanvalkuaista
10 kpl liivatelehtiä
200 g Apteekin Salmiakki® Mixeriä

Salmiakkijauhe
3 1/3 dl tomusokeri
n. 3 dl Maissitärkkelys (Maïzena)
50 g salmiakkirouhe

Valmistusohje

  1. Pane vesi, sokeri ja vaniljatangoista raaputtamasi vaniljansiemenet kattilaan ja kuumenna +134°C:een.
  2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä.
  3. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Kaada vaahdon päälle +134°C:een kuumentamasi sokeriseos.
  4. Valuta liivatelehdet, lisää ne seokseen. Lisää Salmiakki Mixer® ja sekoita.
  5. Levitä jäähtynyt seos kevyesti öljytylle pellille. Anna tekeytyä yön yli jääkaapissa.
  6. Valmista salmiakkijauhe: sekoita tomusokeri, maissitärkkelys ja salmiakkirouhe keskenään ja jauha ne tasaiseksi jauheeksi.
  7. Leikkaa vaahtokarkkilevy 2 x 7 cm mittaisiin tankoihin. Pyöritä tangot salmiakkijauheessa ja nauti!

Resepti: Sébastien Jérôme

Lisää salmiakkireseptejä

Evästeasetukset

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Evästeet tallennetaan selaimeesi ja ne auttavat meitä tunnistamaan sinut, kun palaat sivustolle. Ne myös auttavat tiimiämme ymmärtämään, mitkä verkkosivuston osat ovat sinulle mielenkiintoisia ja hyödyllisiä.