salmiakkipannukakku

Kookos-salmiakkipannukakku

Tässä pannukakussa kohtaa lempeä kookos ja tiukka salmiakki, jotka muodostavat ihanan makujen liiton. Valmista vaikkapa kevään rentoihin juhliin pieneksi sormisyötäväksi.

Ainekset

Uunipellillinen

4 dl kookosmaitoa
5 dl maitoa
1 dl Haganol Apteekin Salmiakki -mixeriä
4 munaa
5 dl vehnäjauhoja
75 g sulatettua voita tai öljyä

Lisäksi
250 g mascarponejuustoa
2 tl vaniljasokeria
½ sitruunan raastettu kuori
1 rkl Haganol Apteekin Salmiakki -mixeriä
50 g valkosuklaata

Koristeluun
Apteekin Salmiakkia
Tuoreita marjoja

Valmistusohje

  1. Mittaa kulhoon kookosmaito, maito, Apteekin Salmiakki -mixer ja munat. Sekoita. Lisää vehnäjauhot ja sulatettu voi tai öljy ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota mielellään puoli tuntia ennen kypsennystä.
  2. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille tai reunalliseen isohkoon uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pannukakku näyttää kypsältä. Jäähdytä.
  3. Valmista kuorrute. Vatkaa mascarponejuuston joukkoon vaniljasokeri, hyvin pestyn sitruunan raastettua kuorta ja Apteekin Salmiakki -mixeriä.
  4. Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Sekoita sulatettu valkosuklaa täytteen joukkoon ja kääntele tasaiseksi.
  5. Paloittele pannukakku pieniksi suupaloiksi ja pursota täyte paloille. Ripottele pinnalle Apteekin Salmiakkia ja tuoreita marjoja.

Lisää salmiakkireseptejä

Evästeasetukset

Tämä verkkosivusto käyttää evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Evästeet tallennetaan selaimeesi ja ne auttavat meitä tunnistamaan sinut, kun palaat sivustolle. Ne myös auttavat tiimiämme ymmärtämään, mitkä verkkosivuston osat ovat sinulle mielenkiintoisia ja hyödyllisiä.