Kookos-salmiakkipannukakku
Tässä pannukakussa kohtaa lempeä kookos ja tiukka salmiakki, jotka muodostavat ihanan makujen liiton. Valmista vaikkapa kevään rentoihin juhliin pieneksi sormisyötäväksi.
Ainekset
Uunipellillinen
4 dl kookosmaitoa
5 dl maitoa
1 dl Haganol Apteekin Salmiakki -mixeriä
4 munaa
5 dl vehnäjauhoja
75 g sulatettua voita tai öljyä
Lisäksi
250 g mascarponejuustoa
2 tl vaniljasokeria
½ sitruunan raastettu kuori
1 rkl Haganol Apteekin Salmiakki -mixeriä
50 g valkosuklaata
Koristeluun
Apteekin Salmiakkia
Tuoreita marjoja
Valmistusohje
- Mittaa kulhoon kookosmaito, maito, Apteekin Salmiakki -mixer ja munat. Sekoita. Lisää vehnäjauhot ja sulatettu voi tai öljy ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota mielellään puoli tuntia ennen kypsennystä.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille tai reunalliseen isohkoon uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pannukakku näyttää kypsältä. Jäähdytä.
- Valmista kuorrute. Vatkaa mascarponejuuston joukkoon vaniljasokeri, hyvin pestyn sitruunan raastettua kuorta ja Apteekin Salmiakki -mixeriä.
- Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen. Sekoita sulatettu valkosuklaa täytteen joukkoon ja kääntele tasaiseksi.
- Paloittele pannukakku pieniksi suupaloiksi ja pursota täyte paloille. Ripottele pinnalle Apteekin Salmiakkia ja tuoreita marjoja.



