Salmiakki-suklaabrownie
Ainekset
2 rasiaa Haganolin Apteekin salmiakkia
200 g Tummaa suklaata (kaakao% yli 60)
200 g Voita
4 dl Sokeria
3 Kananmunaa
2 dl Vehnäjauhoja
2 dl Suolapähkinöitä murskattuna
Valmistusohje
- Mittaa voi ja suklaa astiaan ja sulata vesihauteessa.
- Vaahdota kananmunat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
- Kaada joukkoon sulanut salmiakkivoiseos, sekoita varovasti tasaiseksi.
- Siivilöi joukkoon jauhot, murskatut pähkinät ja salmiakit.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 175 asteessa 20-30 minuuttia. Brownien kuuluu jäädä keskeältä tahmeaksi.
- Jäähdytä ja leikkaa annospaloiksi.
Reseptin laati keittiömestari Markku Ojala





