Salmiakki-sitruunapasha
Pääsiäisen perinteinen sitruunapasha on nyt tuunattu moderniksi versioksi. Mausta Haganol-salmiakkijauheella. Valmista hauskoihin pikkupurkkeihin ja vie lahjaksi tai tarjoa omassa ruokapöydässäsi!
Ainekset
6 annosta
750 g sitruunarahkaa
100 g pehmeää voita
1 rkl vaniljasokeria
1 – 1 1/2 dl sokeria
150 g pähkinä-kuivahedelmäsekoitusta
3 munankeltuaista
2 1/2 dl kuohukermaa
10-20 g Haganol Salmiakkijauhetta
Koristeluun:
tuoreita marjoja tai hedelmiä
Valmistusohje
- Laita sitruunarahka siivilään ja nosta siivilä kulhoon. Suojaa kelmulla. Valuta yön yli jääkaapissa, jotta saat rahkasta ylimääräisen nesteen poistettua.
- Vatkaa huoneenlämpöinen voi valutetun rahkan joukkoon. Lisää vaniljasokeri ja sokeri.
- Hienonna pähkinä-kuivahedelmäsekoitus tehosekoittimessa muiden ainesten joukkoon. Lisää myös salmiakkijauhe.
- Laita keltuaiset ja kuohukerma kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes sakenee. Älä keitä.
- Sekoita muna-kermaseos rahkaseokseen ja tarkista maku.
- Jaa seos annosvuokiin ja nosta jääkaappiin yön yli.
- Koristele halutessasi tuoreilla marjoilla tai hedelmillä.




