Salmiakki-riisisuklaa
Ainekset
20 annosta
1 dl Haganol-salmiakkiliuosta
200 g maitosuklaata
100 g kookosrasvaa
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl suolapähkinöitä rouhittuna
8 dl riisimuroja
120 g lakumattoa paloiteltuna (Halva)
Valmistusohje
- Mittaa kattilaan Haganol-salmiakkiliuos ja paloiteltu maitosuklaa. Kuumenna keskilämmöllä ja sekoitellen, kunnes suklaa sulaa.
- Lisää kookosrasva ja anna sen sulaa.
- Lisää seokseen muut ainekset. Sekoita tasaiseksi.
- Vuoraa leivinpaperilla neliön tai suorakaiteen mallinen vuoka. Levitä riisimuroseos vuokaan. Painele se lusikalla tiiviisti.
- Peitä riisisuklaa kelmulla tai foliolla ja nosta jääkaappiin pariksi tunniksi.
- Leikkaa suklaa terävällä veitsellä suorakaiteen muotoisiksi paloiksi.
- Säilytä suklaa viileässä.
Resepti: Eleanora von Smöör, kuva: Sanna Peurakoski





