Salmiakkikahvikakku
Halloween-juhliin sopiva kakku on helppo ja nopea valmistaa. Voit koristella sen teemaan sopivilla strösseleillä tai ottaa muotilla kaulitusta sokerimassasta esimerkiksi haamukuvioita.
Ainekset
10-12 annosta
4 munaa
3 dl sokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
100 g sulatettua voita tai margariinia
1/2 dl Haganol Salmiakkimixeriä
Kuorrute
5 dl tomusokeria
2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 rkl Haganol Salmiakkimixeriä
(1 rkl vettä tai maitoa)
Koristeluun
strösseleitä
Valmistusohje
- Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito, sekä sulatettu voi tai margariini, sekä salmiakkimixer.
- Vuoraa halkaisijaltaan 24-26 cm kakkuvuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta.
- Paista 175-200 asteisessa uunissa, kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen. Voit kokeilla kypsyyttä myös ohuella puutikulla. Jos taikina ei jää tikkuun kiinni, on kakku kypsää.
- Nosta kakku pois vuoasta ja laita tarjoiluvadille.
Valmista kuorrute
- Sekoita tomusokerin joukkoon kaakaojauhe, salmiakkimixer ja tarvittaessa maitoa tai vettä, kunnes saat sopivan paksun tahnan.
- Levitä kuorrute vielä hieman lämpimän kakun päälle ja anna kuorrutteen valua reunoille.
- Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.





