Kananrintaa, salmiakki-appelsiinikastiketta ja sitruunarisotto
Ainekset
4 kpl Maissikananrintaa tai marinoimatonta broilerinrintaa
Suolaa ja mustapippuria
Salmiakki-appelsiinikastike
½ dl Haganol salmiakkimikseriä
1 Pieni sipuli hienonnettuna
2 Appelsiininmehu ja kuori
2 dl Demi glace-kastikepohjaa
1 rkl Mustaherukkahyytelöä
Pieni pala inkivääriä
2 Timjaminoksaa
Sitruunarisotto
3 dl Risottoriisiä
1 Sipuli hienonnettuna
2 dl Valkoviiniä
n. 7 dl Kana- tai kasvislientä
2 Sitruunanmehu ja kuori
2 rkl Mascarponejuustoa
1 rkl Voita
Suolaa ja mustapippuria
Ripaus kurkumaa
Oliiviöljyä
Valmistusohje
- Paista maissikananrinta molemmin puolin voi-öljyseoksessa pannulla, valele rintaa voi-öljyseoksella paistamisen aikana. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Kypsennä loppuun uunissa 175 asteessa 15-20 minuuttia.
Salmiakki-appelsiinikastike
- Kuullota kattilassa öljytilkassa sipuli, inkivääri ja timjaminoksa. Lisää appelsiininmehu,- kuori ja keitä puoleen.
- Lisää demi glace-kastikepohja ja salmiakkimikseri ja lopuksi mustaherukkahillo.
- Voit halutessasi siivilöidä kastikkeen.
Sitruunarisotto
- Kiehauta kasvisliemi kattilassa.
- Kuullota riisiä ja sipulia kattilassa oliiviöljyssä, että niistä tulee läpikuultavia, mutta varo polttamasta.
- Lisää valkoviini riisin joukkoon ja anna imeytyä. Sen jälkeen lisää vähitellen kuumaa kasvislientä joukkoon, muista hämmentää välillä. Jatka niin kauan kunnes riisi on kypsynyt.
- Mausta sitruunanmehulla, kuorella ja ripauksella kurkumaa. Lisää mascarponejuustoa ja voi.
- Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Valmiin risoton tulisi olla, kuin pehmeää puuroa.
Reseptin laati keittiömestari Markku Ojala





