Kermapannacotta ja salmiakki-omenakompotti
Kermapannacotta on aina tyylikäs tarjottava jälkiruoaksi. Valmista syksyn omenoista upea salmiakkikompotti seuraksi.
Ainekset
4 annosta
5 dl kuohukermaa
1 dl hyytelösokeri multia
1 tl vaniljasokeria
Lisäksi:
4 omenaa
1-2 tl kanelia
1 dl hillosokeria
n. 3/4 dl Haganol Apteekin Salmiakki Mixeriä TAI maun mukaan
Valmistusohje
- Mittaa kuohukerma ja hyytelösokeri multi kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen.
- Anna kiehua puoli minuuttia. Jaa liemi annoskulhoihin ja nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
- Valmista seuraksi salmiakilla maustettu omenakompotti.
- Kuori ja kuutioi omenat.
- Laita ne kattilaan kanelin ja hillosokerin kanssa. Lisää Salmiakki Mixer ja anna kiehua hiljalleen 5-10 minuuttia, tai kunnes omenat ovat pehmenneet sopivasti.
- Jäähdytä ja tarjoa kermapannacottan kanssa.





