Salmiakilla maustettu punajuuricarpaccio, vuohenjuustoa ja salmiakkihyytelöä
Ainekset
0,5 dl Haganol salmiakkimikseriä
2 rkl Hienoa sokeria
4 kpl Kypsää punajuurta
200 g Vuohenjuustoa
1 pussi (80g) Pinjansiemeniä
Suolaa ja mustapippuria rouhittuna
Salmiakkihyytelö
1 dl Haganol salmiakkimikseriä
2 dl Päärynämehua
2 rkl Hunajaa
6 kpl (12g) Liivatelehteä
Valmistusohje
- Paahda punajuuret uunissa suolapedillä kypsiksi 200 asteessa n. 1 tunnin ajan (voit myös käyttää valmiksi kypsennettyjä punajuuria).
- Leikkaa kuoritut punajuuret viipaleiksi, mausta suolalla ja pippurilla ja laita astiaan. Kaada päälle salmiakkimikseri ja sokeri, anna marinoitua puoli tuntia.
- Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla varovasti ettei pala. Leikkaa vuohenjuusto neljään osaan. Asettele punajuuret lautaselle, paahda vuohenjuusto pannulla tai uunissa grillivastuksilla kauniin ruskeaksi. Nosta punajuurien päälle.
- Nostele ympärille salmiakkihyytelöä ja pinjansiemenet.
- Koristele rucolalalla.
Salmiakkihyytelö
- Laita liivatteet kylmään veteen pehmenemään.
- Mittaa kattilaan mehu ja hunaja, kiehauta ja sekoita joukkoon salmiakki ja pehmenneet liivatteet.
- Kaada kelmulla vuorattuun vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
- Kumoa hyytelö laudalle ja leikkaa annospaloiksi.
Reseptin laati keittiömestari Markku Ojala





