

Citronpirog
1 pkt mördeg
Smörj en form med löstagbar botten som mäter 20 cm i diameter och ställ den i kylskåpet. Kavla ut degen till ca 4 mm tjocklek, tryck in den i formen och skär bort kanterna. Ställ formen att vila i kylskåpet i 20 minuter. Gör några hål i bottnen med en gaffel och förgrädda i ugnen i 175 grader ca 15 minuter.
Fyllning
6 st ägg
250 gr socker
3 citroners saft och rivet skal
2 dl crème fraîche eller smetana
Blanda äggen och sockret till en jämn massa. Tillsätt crème fraîche och citronskalet, blanda jämnt. Blanda i citronsaften. Häll fyllningen på den förgräddade bottnen och grädda i ugnen i 150 grader i ca 20 minuter.
Salmiaksås
2 dl grädde
2 askar Apotekets Salmiak® -pastiller
3 msk socker
Sätt alla ingredienser i en kastrull och koka till en sås.