4 kpl Maissikananrintaa tai marinoimatonta broilerinrintaa
Suolaa ja mustapippuria
Salmiakki-appelsiinikastike
½ dl Haganol salmiakkimikseriä
1 Pieni sipuli hienonnettuna
2 Appelsiininmehu ja kuori
2 dl Demi glace-kastikepohjaa
1 rkl Mustaherukkahyytelöä
Pieni pala inkivääriä
2 Timjaminoksaa
Sitruunarisotto:
3 dl Risottoriisiä
1 Sipuli hienonnettuna
2 dl Valkoviiniä
n. 7 dl Kana- tai kasvislientä
2 Sitruunanmehu ja kuori
2 rkl Mascarponejuustoa
1 rkl Voita
Suolaa ja mustapippuria
Ripaus kurkumaa
Oliiviöljyä
Paista maissikananrinta molemmin puolin voi-öljyseoksessa pannulla, valele rintaa voi-öljyseoksella paistamisen aikana. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä loppuun uunissa 175 asteessa 15-20 minuuttia.
Salmiakki-appelsiinikastike:
Kuullota kattilassa öljytilkassa sipuli, inkivääri ja timjaminoksa. Lisää appelsiininmehu,- kuori ja keitä puoleen. Lisää demi glace-kastikepohja ja salmiakkimikseri ja lopuksi mustaherukkahillo. Voit halutessasi siivilöidä kastikkeen.
Sitruunarisotto:
Kiehauta kasvisliemi kattilassa. Kuullota riisiä ja sipulia kattilassa oliiviöljyssä, että niistä tulee läpikuultavia, mutta varopolttamasta. Lisää valkoviini riisin joukkoon ja anna imeytyä. Sen jälkeen lisää vähitellen kuumaa kasvislientä joukkoon, muista hämmentää välillä. Jatka niin kauan kunnes riisi on kypsynyt. Mausta sitruunanmehulla, kuorella ja ripauksella kurkumaa. Lisää mascarponejuustoa ja voi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Valmiin risoton tulisi olla, kuin pehmeää puuroa.
Reseptin laati keittiömestari Markku Ojala