600 g Lohta
Suolaa ja mustapippuria
Salmiakki-voikastike:
½ dl Haganol-salmiakkimikseriä
1 Pieni sipuli hienonnettuna
3 rkl Valkoviinietikkaa
1 dl Kasvislientä
1 dl Kermaa
100 g Voita
Ripaus sahramia
Salmiakkipasta:
400 g Pastaa (esim. tagliatelle)
½ dl Haganol salmiakkimikseriä
2 rkl Sokeria
3 rkl Voita
2 rkl Hienonnettua persiljaa
Suolaa ja mustapippuria
Leikkaa lohi annospaloiksi. Paahda pannulla pinta kauniin ruskeaksi ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kypsennä uunissa 175 asteessa kypsäksi n. 8-10 minuuttia.
Salmiakki-voikastike:
Laita kattilaan hienonnettu sipuli, valkoviinietikka, kasvisliemi ja sahrami. Keitä hiljalleen niin, että nestettä on jäljellä puolet ja siivilöi liemi. Kaada joukkoon salmiakkimikseri ja kerma ja anna kiehahtaa. Leikkaa kylmä voi kuutioiksi ja vispaa (voit myös käyttää sauvasekoitinta) pienissä erissä joukkoon.
Salmiakkipasta:
Keitä pasta suolatussa vedessä kypsäksi ja valuta siivilässä (saa olla al dente eli napakkaa). Laita kattilaan voi, salmiakkimikseri ja sokeri. Anna kiehahtaa, lisää pastat joukkoon ja sekoita. Lisää lopuksi hienonnettu persilja ja mausta suolalla ja mustapippurilla.