Ainekset
800 g Härän entrecotea
Tatti-perunapaistos
6 Kiinteää perunaa
200 g Herkkutatteja
1 rkl Hienonettua salviaa
Öljyä
Suolaa ja mustapippuria
Salmiakkivoi
1 ras Haganol Apteekin salmiakkia
250g Voita
½ Sitruunanmehu
½ tl Chilijauhetta
Lakritsakastike
½ dl Haganol salmiakkimikseriä
4 dl Demi glace-kastikepohjaa
1 Pieni sipuli
2 rkl Sokeria
Öljyä
Timjamia ja rosmariinia
Grillattu entrecote
Leikkaa lihat ja anna olla huoneenlämmössä muutama tunti. Paista grillipannussa tai grillissä n, 2-3 minuuttia molemmin puolin ja anna vetäytyä foliossa 5-10 minuuttia.
Salmiakkivoi
Anna voin pehmetä huoneenlämmössä. Rouhi salmiakki hienoksi. Mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada leivinpaperin päälle ja muotoile pötköksi, laita jääkaappiin. Leikkaa jähmettyneestä voista veitsellä voinappeja. Jos voita jää, niin sen voi käyttää seuraavalla kerralla grillatessa.
Lakritsakastike
Hienonna sipuli ja kuullota kattilassa öljytilkassa. Lisää timjami, rosmariini ja demi glace-kastikepohja. Keitä hiljalleen kokoon niin, että jäljellä on puolet ja mausta salmiakkimikserillä.
Tarjoa lihan kanssa.
Tatti-perunapaistos
Pese ja kuori perunat. Leikkaa kuutioiksi ja esikeitä viisi minuuttia. Ota sivuun ja jäähdytä. Paista öljyssä pannulla tatit ja perunat. Mausta salvialla, suolalla ja mustapippurilla.
Reseptin laati keittiömestari Markku Ojala