Posted on

Salmiakkisima

salmiakkisima

4,5 litraa

Ainekset:
2 + 2 litraa vettä
250 g fariinisokeria
250 g taloussokeria
herneenkokoinen pala tuorehiivaa
3 ½ dl Apteekin Salmiakki® -mixeriä
2 pientä sitruunaa

Pulloihin:
sokeria

Kuumenna 2 litraa vettä kiehuvaksi isossa kattilassa (vetoisuus 5 litraa). Lisää joukkoon sokerit. Sekoittele, kunnes sokeri on liuennut. Lisää loput vedestä kylmänä.

Odota, kunnes neste on kädenlämpöistä. Sekoita hiivapala pieneen nestemäärään. Lisää sitten kattilaan ja sekoita huolellisesti. Sekoita joukkoon salmiakkimixeri.

Pese sitruunat. Kuori sitruunan keltainen pintaosa kuorimaveitsellä. Leikkaa pois valkoinen, kitkerä kuoriosa. Viipaloi sitruuna ja poista siemenet. Lisää viipaleet ja kuoret kattilaan. Anna seistä huoneenlämmössä noin vuorokausi kannella suojattuna.

Laita pulloihin teelusikallinen (per 1 litra) sokeria.

Poimi sitruunaviipaleet simasta. Sekoita huolellisesti pohjaa myöten. Kaada sima siivilän läpi pulloihin.

Pullotusvaiheen jälkeen siman valmistumisaika on noin viikko viileässä. Älä sulje pulloja liian tiiviisti ja vapauta pulloon muodostuva paine aika ajoin avaamalla korkki.

Säilytä valmis sima viileässä ja käytä viikon kuluessa. Huom: ennen laseihin kaatamista avaa korkki ja anna siman kuohahtaa pullossa (tarvittaessa heiluta pulloa varoen). Odota hetki, kunnes sima on lakannut kuplimasta. Kuplien noustessa pintaan siman musta väri ja maku tasoittuu.

Resepti: Kinuskikissa