Posted on

Valkosuklaa-salmiakkikrokantti

Ainekset

75 g voita
3 ½ dl sokeria
1 ½ dl Haganol Apteekin salmiakki -mixeriä
2 dl mantelijauhetta
1 dl mantelirouhetta
150 g valkosuklaata
Haganol Apteekin salmiakki -rouhetta

Vuoraa reunallinen vuoka (22 x 30 cm) leivinpaperilla. Vuoka saa olla isompikin tai vaikka uunipelti, jolloin salmiakkikrokantti leviää laajemmalle ja on ohuempi (silloin valkosuklaan määrää kannattaa kasvattaa).

Käytä keittämisessä mahdollisimman laakeaa (halkaisija 20 cm) kattilaa. Näin seos saavuttaa nopeammin vaaditun lämpötilan, eikä siihen ehdi muodostua palaneen makua.

Mittaa kattilaan voi, sokeri ja salmiakkimixeri. Keitä lieden keskiteholla välillä sekoittaen, kunnes seos saavuttaa 130 asteen lämpötilan. Keittoaika vaihtelee lieden lämpötilasta ja kattilasta riippuen, joten digitaalisen paistomittarin käyttö on suositeltavaa. Lisää kattilaan mantelijauhe ja -rouhe.

Levitä seos vuokaan. Anna jäähtyä. Nosta jääkaappiin, jotta krokantti kovettuu.

Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (max 250 W) tai kuumassa vesihauteessa. Levitä suklaasula salmiakkikrokantin päälle. Voit kuvioida pinnan lastan kärjellä – epätasainen pinta on sileää mielenkiintoisemman näköinen.

Ripottele pinnalle salmiakkirouhetta. Nosta levy jääkaappiin jähmettymään.

Leikkaa veitsellä paloiksi. Säilytä makeiset jääkaapissa. Kylminä ne ovat kovia. Huoneenlämmössä rakenne pehmenee ja muuttuu toffeemaisemmaksi.