Posted on

Sitruunamousse ja salmiakkikastike

Kastike:

3dl Apteekin Salmiakkimikseriä
1/2 dl siirappia
2 rkl maissitärkkelystä (Maizena)

Sekoita aineet kattilassa. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen muutaman minuutin ajan kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä.

Sitruunamousse:

3/4 dl sitruunamehua
1 dl vettä
3/4 dl sokeria
3 keltuaista
20 g voita
5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa

Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Mittaa sitruunamehu, vesi ja sokeri kattilaan. Lisää keltuaiset. Kuumenna seos koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen. Noste kattila pois levyltä.

Lisää huoneenlämpöinen voi nokareina seokseen. Puserra liivatelehdet kuivaksi ja sekoita kiisseliin. Anna kiisselin jäähtyä. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma ja jaa seos annoskulhoihin tai pieniin vuokiin.

Anna hyytyä jääkapissa. Valuta kylmää salmiakkikastiketta mousseannosten päälle, koristele marjoilla tai hedelmillä. Tarjoa loput kastikkeesta erikseen joko moussen tai jäätelön kanssa.

Vahva salmiakkikastike ja kirpeä sitruunamousse muodostavat hauskan makuparin.