Posted on

Salmiakkivaahtokarkit

Salmiakkivaahtokarkit 1

salmiakkivaahtokarkit

Vaahtokarkit (n. 40 kpl)

Ainekset

4 kpl vaniljatankoja
2 dl vettä
1,1 kg sokeria
4 munanvalkuaista
10 kpl liivatelehtiä
200 g Apteekin Salmiakki® Mixeriä

  1. Pane vesi, sokeri ja vaniljatangoista raaputtamasi vaniljansiemenet kattilaan ja kuumenna +134°C:een.
  2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä.
  3. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Kaada vaahdon päälle +134°C:een kuumentamasi sokeriseos.
  4. Valuta liivatelehdet, lisää ne seokseen. Lisää Salmiakki Mixer® ja sekoita.
  5. Levitä jäähtynyt seos kevyesti öljytylle pellille. Anna tekeytyä yön yli jääkaapissa.

Salmiakkijauhe

Ainekset

3 1/3 dl tomusokeri
n. 3 dl Maissitärkkelys (Maïzena)
50 g salmiakkirouhe

Sekoita tomusokeri, maissitärkkelys ja salmiakkirouhe keskenään ja jauha ne tasaiseksi jauheeksi.

Leikkaa vaahtokarkkilevy 2 x 7 cm mittaisiin tankoihin. Pyöritä tangot salmiakkijauheessa ja nauti!

Resepti: Sébastien Jérôme