Vaahtokarkit (n. 40 kpl)
Ainekset
4 kpl vaniljatankoja
2 dl vettä
1,1 kg sokeria
4 munanvalkuaista
10 kpl liivatelehtiä
200 g Apteekin Salmiakki® Mixeriä
- Pane vesi, sokeri ja vaniljatangoista raaputtamasi vaniljansiemenet kattilaan ja kuumenna +134°C:een.
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä.
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Kaada vaahdon päälle +134°C:een kuumentamasi sokeriseos.
- Valuta liivatelehdet, lisää ne seokseen. Lisää Salmiakki Mixer® ja sekoita.
- Levitä jäähtynyt seos kevyesti öljytylle pellille. Anna tekeytyä yön yli jääkaapissa.
Salmiakkijauhe
Ainekset
3 1/3 dl tomusokeri
n. 3 dl Maissitärkkelys (Maïzena)
50 g salmiakkirouhe
Sekoita tomusokeri, maissitärkkelys ja salmiakkirouhe keskenään ja jauha ne tasaiseksi jauheeksi.
Leikkaa vaahtokarkkilevy 2 x 7 cm mittaisiin tankoihin. Pyöritä tangot salmiakkijauheessa ja nauti!
Resepti: Sébastien Jérôme