Posted on

Salmiakkidaim

Salmiakkidaim 1

 

Daim! Sitä tuli nuoruudessa tehtyä ja usein. Nyt mantelikrokantti saa lisämakua salmiakista. Maku muistuttaa mielestäni hieman lakritsi Dumleja.

Omasta mielestäni daimiin kuuluu ehdottomasti Maraboun suklaa. Suklaan temperointi on mielestäni ollut todella hankalaa, eikä lopputulos siltikään ole onnistunut. Kakkumonsterin sivuilta löysin uutta tietoa suklaa temperoimisesta/sulattamisesta ja mielestäni oikein järkeenkäyvästi.
Yleensä Daim-ohjeissa krokantti käsketään laittaa jähmettymään öljytylle leivinpaperille. Itse olen ilmeisesti käyttänyt öljyä ihan liikaa, koska se myös maistui lopputuloksessa. Mutta nyt keksin laittaa krokantin jäähtymään silikonialustalle ja öljyn maku on muisto vain.

Alkuperäisen reseptin kävin nappaamassa Ullan Unelman sivuilta.

Salmiakkikrokantti
3 rkl voita
1 dl jauhettua mantelia
(1 rkl mantelirouhetta)
4 rkl Apteekin salmiakki -mixeriä
1 dl sokeria

Kuorrutus
150-200 g Marabou-maitosuklaata

Sulata voi kattilassa. Lisää muut aineet. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes massa alkaa irrota kattilan reunoista eli n. 10-15 minuutin ajan.
Sekoita koko ajan! Massa palaa helposti pohjaan.

Levitä massa jähmettymään öljyllä voidellulle leivinpaperille tai silikonialustan päälle. Voit tässä vaiheessa halutessasi tehdä massaan veitsellä viivat, jonka mukaan saat taitettua krokantista siistejä paloja.

Tarkempaa tietoa suklaan sulattamisesta löydät täältä.

Raasta suklaa. Raastamista helpottaa, jos suklaa on ollut pakastimessa. Lämmitä suklaaraastetta mikrossa täydellä teholla 20 sekuntia ja sekoita. Tämän jälkeen lämmitä suklaata 10 sekunnin pätkissä 4 kertaa. Sekoita jokaisen 10 sekunnin jälkeen ennen uutta lämmitystä. Tämän jälkeen lämmitä suklaata 5 sekunnin pätkissä aina välillä sekoittaen, kunnes suklaa on tarpeeksi juoksevaa. Kaada suklaa jähmettyneen krokantin päälle. Koristele Apteekin salmiakeilla.

Taita tai leikkaa jähmettynyt levy paloiksi.

Resepti: Kinuskileipomo Piperrys