Salmiakki-suklaavaahto on ihanan yllätyksellinen jälkiruoka!
Voit valmistaa sen jo edellisenä päivänä jääkaappiin, tai käyttää halutessasi kakun täytteenä. Tässä vaahdossa on käytetty Haganolin herkullista salmiakkijauhetta, joka on monille tuttu jo 1950-luvulta. Salmiakkijauheen tuotanto on käynnistynyt tauon jälkeen uudelleen ja se on ihastuttanut salmiakin ystävät.
Salmiakki-suklaavaahto
4 annosta
200 g tummaa suklaata
2 munanvalkuaista
2 dl kuohukermaa tai vispikermaa
200 g mascarponejuustoa
1/2 dl tomusokeria tai maun mukaan
1 pss Haganol Apteekin salmiakkijauhetta
Paloittele suklaa syvälle lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut.
Vaahdota munanvalkuaiset valkoiseksi vaahdoksi.
Vaahdota kuohukerma tai vispikerma.
Sekoita kermavaahdon joukkoon sulatettu suklaa, mascarponejuusto, tomusokeri ja apteekin salmiakkijauhe.
Kääntele lopuksi joukkoon valkuaisvaahto.
Tarkista maku.
Jaa vaahto annoskulhoihin ja säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.