Halloween-juhliin sopiva kakku on helppo ja nopea valmistaa. Voit koristella sen teemaan sopivilla strösseleillä tai ottaa muotilla kaulitusta sokerimassasta esimerkiksi haamukuvioita.
Salmiakkikahvikakku
10-12 annosta
4 munaa
3 dl sokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
100 g sulatettua voita tai margariinia
1/2 dl Haganol Salmiakkimixeriä
Kuorrute
5 dl tomusokeria
2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 rkl Haganol Salmiakkimixeriä
(1 rkl vettä tai maitoa)
Koristeluun
strösseleitä
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito, sekä sulatettu voi tai margariini, sekä salmiakkimixer.
Vuoraa halkaisijaltaan 24-26 cm kakkuvuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Tasoita pinta.
Paista 175-200 asteisessa uunissa, kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen. Voit kokeilla kypsyyttä myös ohuella puutikulla. Jos taikina ei jää tikkuun kiinni, on kakku kypsää.
Nosta kakku pois vuoasta ja laita tarjoiluvadille.
Valmista kuorrute.
Sekoita tomusokerin joukkoon kaakaojauhe, salmiakkimixer ja tarvittaessa maitoa tai vettä, kunnes saat sopivan paksun tahnan.
Levitä kuorrute vielä hieman lämpimän kakun päälle ja anna kuorrutteen valua reunoille.
Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.