Posted on

Salmiakki-chokocappuccino-vaniljajogurttikakku

Salmiakki-chokocappuccino-vaniljajogurttikakku 1

Tämä kakku ei ehkä häikäise kauneudellaan, mutta makumaailmassa yhdistyvät ainakin itselleni rakkaat kahvi ja salmiakki – mukana myös häivähdys suklaisuutta. Kakun seuraksi ja koristeluun sopivat vaikkapa granaattiomena, vadelmat tai mansikat.

salmiakkijogurttikakku

Pohja:
175 g domino- tai danielatäytekeksejä
25 g voita tai margariinia
2 rkl apteekin salmiakkimixeriä

Täyte:
4 dl vispikermaa
400 g (2 prk) kahvijogurttia
400 g (2 prk) vaniljajogurttia
2,5 dl turkkilaista jogurttia
1,25 dl Apteekin salmiakkimixeriä (Haganol)
1 pss chokocapuccinojauhetta (esim. Pirkka)
3 tl vaniljasokeria
9 liivatelehteä
45 ml sitruunamehua

Pohja:
Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keksimurskan joukkoon voisula ja salmiakkimixeri ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin odottamaan.

Täyte:
Aseta liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota yhdessä kulhossa kerma ja sekoita kermavaahdon joukkoon vaniljasokeri. Kaada sitten kahvijogurtti, vaniljajogurtti ja turkkilainen jogurtti jokainen omaan kulhoonsa. Sekoita turkkilaisen jogurtin joukkoon salmiakkimixeri. Jogurttisalmiakkiseoksesta pitää tulla yhtä juoksevaa, kuin kahdesta tavallisesta jogurtista. Säätele koostumusta lisäämällä varovasti joko mixeria tai jogurttia. Salmiakkiraita on voimakas, joten jos kaipaat miedompaa makua, pehmennä lisäämällä salmiakkitäytteeseen hieman sokeria. Sekoita sitten kahvijogurtin joukkoon chokocapuccinojauhe. Jaa kermavaahto kolmeen yhtä suureen osaan ja sekoita annokset sitten jogurttien joukkoon. Kuumenna sitruunamehu kolmessa erässä mirkoaaltouunissa ja liuota jokaiseen erään kolme liivatelehteä, ja sekoita jokaiseen täytteeseen yksi erä.

Kun liivate on lisätty kaikkiin täytteisiin, kaada täytteitä vuorotellen vuokaan niin, että saat haluamasilaisen raitakuvion. Voit vielä lopuksi koristella kakun vetämällä täytteen poikki kuvioita esim. syömäpuikolla. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai mieluiten yön yli.