Posted on

Salmiakki-appelsiinidonitsit

Salmiakki-appelsiinidonitsit 1

Ihanat vappudonitsit valmistat ilman kohotusta nopeasti. Herkullinen kuorrute maistuu vaihteeksi salmiakilta. Kokeile ja ihastuta vieraasi! Nämä donitsit muistetaan!

10 kpl

2 munaa
1/2 dl sokeria
ripaus suolaa
1/2 dl voita tai öljyä
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1 dl maitoa
1 rkl kardemummaa
yhden appelsiinin tai sitruunan raastettu kuori

Paistamiseen 1- 1 1/2 l öljyä

Kuorrute:
3 dl tomusokeria
Haganol Salmiakki Mixeriä sen verran, että saat paksun, mutta levittyvän tahnan
(strösseleitä)

Sekoita munat, sokeri, suola, sulatettu voi tai öljy, vehnäjauhot, leivinjauhe ja maito keskenään. Lisää kardemumma ja hyvin pestyn appelsiinin tai sitruunan raastettu kuori. Sekoita taikina tasaiseksi.
Kuumenna öljy kattilassa. Varaa vierelle kansi.
Mikäli käytössäsi on lämpömittari, käytä sitä ja kuumenna öljy 180-asteiseksi.
Ilman mittariakin pärjäät. Kun öljy alkaa hiljalleen poreilla, laita pieni koetaikina öljyyn. Taikina saa pian väriä, kun öljy on sopivan kuumaa.
Laske kuumaan öljyyn nokareita tai valuta taikinaa öljyyn pursotinpussilla.
Voit valuttaa taikinaa myös donitsiapurilla.
Kuvan donitsit on valmistettu siten, että taikinaa on laitettu vain donitsiapurin toiselle laidalle ja valutettu kuumaan öljyyn.
Paista molemmin puolin reikäkauhalla kääntäen.
Valuta donitsit talouspaperin päällä.
Valmista kuorrute.
Sekoita tomusokerin joukkoon Salmiakki Mixeriä vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen, kunnes saat paksun, mutta levittyvän tahnan.
Valuta tahnaa donitsien päälle. Ripottele pinnalle halutessasi strösseleitä.

Tarjoa!