
Kermapannacotta on aina tyylikäs tarjottava jälkiruoaksi. Valmista syksyn omenoista upea salmiakkikompotti seuraksi.
Kermapannacotta ja salmiakki-omenakompotti
4 annosta
5 dl kuohukermaa
1 dl hyytelösokeri multia
1 tl vaniljasokeria
Lisäksi:
4 omenaa
1-2 tl kanelia
1 dl hillosokeria
n. 3/4 dl Haganol Apteekin Salmiakki Mixeriä TAI maun mukaan
Mittaa kuohukerma ja hyytelösokeri multi kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen.
Anna kiehua puoli minuuttia. Jaa liemi annoskulhoihin ja nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Valmista seuraksi salmiakilla maustettu omenakompotti.
Kuori ja kuutioi omenat.
Laita ne kattilaan kanelin ja hillosokerin kanssa. Lisää Salmiakki Mixer ja anna kiehua hiljalleen 5-10 minuuttia, tai kunnes omenat ovat pehmenneet sopivasti.
Jäähdytä ja tarjoa kermapannacottan kanssa.