Musta levykakkupohja:
1 ½ dl Haganolin salmiakkimixeriä
1 rkl perunajauhoja
50 g voita
1 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
5 munaa
2 ¼ dl sokeria
Kostutus:
1 dl maitoa
Hedelmä-valkosuklaatäyte:
4 dl kuohukermaa
350 g säilykemangoa
200 g appelsiinituorejuustoa
200 g valkosuklaata
(oranssia elintarvikeväriä)
n. ½ dl vaniljakreemijauhetta
Salmiakkikuorrute:
1 dl Haganolin salmiakkimixeriä
200 g valkosuklaata
125 g voita
Koristeluun:
vaahtokarkkeja
mustaa sokerimassaa
mustaa kartonkia
Huom! Aloita valmistamalla kuorrute edellisenä päivänä. Myös kakku kannattaa täyttää edellisenä päivänä ja kuorruttaa ja koristella vasta ennen tarjoilua.
Mittaa kattilaan kuorruteainekset: salmiakkimixeri, paloiteltu valkosuklaa ja voi. Lämmitä matalalla teholla koko ajan sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa yön yli.
Valmista pohja. Sekoita salmiakkimixeri ja perunajauhot kattilassa. Kuumenna liedellä, kunnes kiisseli pulpahtaa, mutta älä jatka keittämistä. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon voi. Sekoittele, kunnes voi on sulanut ja seos on tasaista. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi munavaahtoon puolet jauhoseoksesta ja lisää tämän jälkeen puolet salmiakkikiisselistä vatkaimen hitaimmalla teholla sekoittaen. Lisää tämän jälkeen loput jauhoseoksesta ja kiisselistä.
Kaada taikina pellille (31 x 39 cm) leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 12 minuuttia. Kumoa samantien toisen pellin avulla leivinpaperin päälle. Irrota leivinpaperi salmiakkipohjasta. Anna pohjan jäähtyä.
Etsi valmiiksi pyöreäpohjainen kulho, jonka tilavuus on noin 2 litraa. Vuoraa se tuorekelmulla.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Valuta mango huolellisesti ja soseuta. Yhdistä mangosose ja appelsiinituorejuusto. Paloittele valkosuklaa ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita mangoseokseen. Yhdistä kermavaahdon kanssa. Lisää lopuksi joukkoon vaniljakreemijauhetta, jotta täytteen rakenteesta tulee jämäkämpää.
Kokoa kakku laittamalla kulhoon vuorotellen pohjapaloja ja täytettä siten, että pohjakerroksia tulee neljä ja täytekerroksia kolme. Kostuta jokainen pohjakerros maidolla. Ympyröiden leikkaamisessa voi käyttää mallina sopivan kokoista kulhoa. Yhden pohjakerroksen voi koota useammastakin palasta. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa mieluiten yön yli.
Kumoa kakku tarjoilulautaselle ja poista kelmu. Tarjoilulautasena kannattaa käyttää jalallista mallia, jolloin saat tehtyä hämähäkille pidemmät jalat.
Levitä kuorrute kakun päälle. Jos kuorrute tuntuu liian jäykältä, anna sen notkistua hetki jääkaapissa. Nosta kuorruttamisen jälkeen kakku jääkaappiin, jotta kuorrute jähmähtyy paremmin kiinni.
Tee silmät leikkaamalla isoista vaahtokarkeista soikion muotoiset palat. Tee musta osa sokerimassasta ja kiinnitä se vesitilkalla. Paina kiinni kakkuun. Tee hammasrivistä minivaahtokarkeista.
Leikkaa mustasta kartongista pitkiä suikaleita. Taita tee jalkaan kaksi taitosta, jotta saat jalat paremmin istumaan paikoilleen.