
Kakkupohja
4 munaa
sokeria
jauhoseosta (puoliksi vehnä- ja perunajauhoja)
1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
2 dl sitruunan makuista kivennäisvettä
Täyte
4 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
300 g sitruunarahkaa
1 prk (340 g) lemon curd -sitruunatahnaa
½ dl vettä
omenaista salmiakkihilloa (ohje löytyy sivuiltamme täältä)
Kuorrutus
1 dl kermaa
½ tl sokeria
500 g yönmustaa Kinuskikissan vaniljamassaa tai mustaa sokerimassaa
Valmista 4 munan kakkutaikina ”kaikkea yhtä paljon” -periaatteella käyttäen juomalasia mittana. Riko munat lasiin. Mittaa toiseen lasiin saman verran sokeria.
Tyhjennä sokeri kulhoon. Mittaa samaan lasiin munien verran myös jauhoseosta, johon tulee puolet perunajauhoja ja puolet vehnäjauhoja. Yhdistä leivinjauhe jauhojen kanssa. Lisää munat sokerin kanssa kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Sekoita jauhoseos varoen joukkoon.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halkaisija 24 cm). Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Kumoa ja jäähdytä. Leikkaa kolmeen osaan.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon sitruunarahka ja -tahna. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatevesi täytevaahdon joukkoon.
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voit koota kakun myös reunavuokaa käyttäen. Laita vuoan pohjalle ensimmäinen pohjalevy ja kostuta kivennäisvedellä. Levitä päälle salmiakkihilloa ja puolet sitruunatäytteestä. Laita päälle seuraava pohjakerros, kostuta ja levitä hillo ja täyte. Laita kanneksi viimeinen pohja ja kostuta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
Mittaa kattilaan kerma ja sokeri. Vatkaa vaahdoksi. Levitä kermavaahto kakun pinnalle tasaiseksi tarttumapinnaksi vaniljamassalle. Kauli vaniljamassa levyksi ja nosta kakun päälle ja muotoile sen ympärille. Leikkaa ylimääräinen massa alareunasta.
Koristele kakkupitsillä tai muilla koristeilla.
Resepti: Kinuskikissa