Posted on

Appelsiini-salmiakkikakku

Appelsiini-salmiakkikakku

Apteekin Salmiakki Mixer on mainio tuote, joka sopii niin ruoanlaittoon, leivontaan kuin juomasekoituksiinkin. Kokeile myös jälkiruokiin! Tämä kakku ihastuttaa salmiakin ystäviä taatusti!

Pohja:
200 g kaurakeksejä
75 g sulatettua voita
100 g maitosuklaata tai tummaa suklaata

Täyte:
7 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
500 g appelsiinituorejuustoa
1 dl Haganol Salmiakki Mixeriä
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
½ dl Haganol Salmiakki Mixeriä

Salmiakkikinuski:
2 dl kuohukermaa
1 dl Haganol Salmiakki Mixeriä
1 ½ dl sokeria
(nokare voita)

Pinnalle:
Apteekin Salmiakkia

hyvin pestyn appelsiinin kuoriraastetta

  1. Laita kaurakeksit ja sulatettu voi tehosekoittimeen ja pyöräytä muruiksi. Paloittele suklaa veitsellä rouheeksi ja sekoita keksimuruseokseen. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 24 cm.
  2. Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen limittäin. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon appelsiinituorejuusto, Salmiakki Mixeri, sokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna Salmiakki Mixeri juomalasissa mikroaaltouunissa kiehumispisteeseen. Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita tasaiseksi. Valuta seos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Tarkista maku. Kaada seos keksinmurupohjan päälle ja jätä pinta epätasaiseksi keoksi. Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Irrota kakku veitsellä pyöräyttäen vuoasta ja siirrä kakku tarjoiluvadille.
  3. Valmista salmiakkikinuski. Mittaa kerma, Salmiakki Mixeri ja sokeri kattilaan. Anna kiehua hiljalleen usein sekoitellen, kunnes kinuski alkaa saeta. Sekoita joukkoon halutessasi nokare voita. Jäähdytä hetki. Sivele kastiketta kakun pinnalle silikonisella pullasudilla epämääräisesti. Ripottele pinnalle Apteekin Salmiakkeja. Raasta koristeeksi hyvin pestyn appelsiinin kuorta.
  4. Tarjoa!