Posted on

Grillattu härän entrecote lakritsakastikkeella

Ainekset

800 g Härän entrecotea

Tatti-perunapaistos

6 Kiinteää perunaa
200 g Herkkutatteja
1 rkl Hienonettua salviaa
Öljyä
Suolaa ja mustapippuria

Salmiakkivoi

1 ras Haganol Apteekin salmiakkia
250g Voita
½ Sitruunanmehu
½ tl Chilijauhetta

Lakritsakastike

½ dl Haganol salmiakkimikseriä
4 dl Demi glace-kastikepohjaa
1 Pieni sipuli
2 rkl Sokeria
Öljyä
Timjamia ja rosmariinia

Grillattu entrecote

Leikkaa lihat ja anna olla huoneenlämmössä muutama tunti. Paista grillipannussa tai grillissä n, 2-3 minuuttia molemmin puolin ja anna vetäytyä foliossa 5-10 minuuttia.

Salmiakkivoi

Anna voin pehmetä huoneenlämmössä. Rouhi salmiakki hienoksi. Mittaa kaikki aineet kulhoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada leivinpaperin päälle ja muotoile pötköksi, laita jääkaappiin. Leikkaa jähmettyneestä voista veitsellä voinappeja. Jos voita jää, niin sen voi käyttää seuraavalla kerralla grillatessa.

Lakritsakastike

Hienonna sipuli ja kuullota kattilassa öljytilkassa. Lisää timjami, rosmariini ja demi glace-kastikepohja. Keitä hiljalleen kokoon niin, että jäljellä on puolet ja mausta salmiakkimikserillä.

Tarjoa lihan kanssa.

Tatti-perunapaistos

Pese ja kuori perunat. Leikkaa kuutioiksi ja esikeitä viisi minuuttia. Ota sivuun ja jäähdytä. Paista öljyssä pannulla tatit ja perunat. Mausta salvialla, suolalla ja mustapippurilla.

Reseptin laati keittiömestari Markku Ojala

Kerro kaverillekin!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone