Posted on

Valkosuklaa-salmiakkileivokset

Juhannuksen salmiakkileivokset-2Näitä leivoksia suositellaan kaikille, jotka tykkäävät ylipäätään mustista karkeista – siis myös sinulle, joka tunnustaudut enemmän lakritsin kannattajaksi.

20 kappaletta

Pohja:
125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja

Täyte:
1 ½ dl Apteekin salmiakki -mixeriä
150 g voita
2 dl tomusokeria
1 dl vaniljakastikejauhetta (esim. Blå Band tai Ekströms)

Kuorrute:
125 g voita tai margariinia
¾ dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata

Koristelu:
25 g tummaa suklaata
2 tl Apteekin salmiakki -mixeriä

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon vehnäjauhot muutamassa erässä.
  2. Levitä taikina jauhotetuilla sormilla painellen tai lastalla levittäen pellille leivinpaperin päälle 20 x 30 cm kokoiseksi levyksi.
  3. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.
  4. Ravista mixeripulloa huolellisesti, jotta väri sekoittuu tasaisesti. Mittaa kattilaan salmiakkimixeri, voi ja tomusokeri. Kuumenna, kunnes voi on sulanut ja seos on tasaista. Sekoita vispilällä joukkoon vaniljakastikejauhe.
  5. Jäähdytä sekoitellen hetken aikaa, kunnes seos muuttuu paksummaksi. Levitä pohjan päälle. Nosta kylmään jähmettymään muutamaksi tunniksi.
  6. Mittaa kuorrutteen voi ja kerma kattilaan. Kuumenna, kunnes voi on sulanut. Ota kattila liedeltä ja anna seoksen jäähtyä hetken aikaa. Lisää kattilaan valkosuklaa paloina ja sekoita tasaiseksi. Levitä pohjan päälle. Anna kuorrutteen kovettua jääkaapissa.
  7. Sulata tumma suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Sekoita suklaasulan joukkoon salmiakkimixeri. Laita pieneen pakastuspussiin ja leikkaa kulmaan aukko. Pursota koivun kaarnaa muistuttavia kuvioita kuorrutteen pinnalle.
  8. Leikkaa levy neliöiksi. Säilytä leivokset kylmässä.

Resepti ja kuvat: Kinuskikissa

Kerro kaverillekin!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone