Posted on

Salmiakkikastikkeet ja -kuorrutukset

Vahvan salmiakkikastikkeen perusohje

3 dl Apteekin Salmiakki mixeriä
1/2 dl siirappia
1 1/2 rkl maissitärkkelystä (Maizena)

Mittaa aineet kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen muutaman minuutin ajan, kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä.

Lakritsaisempi kastike

1,5 dl Apteekin Salmiakki mixeriä
1,5 dl vettä
0,5 dl siirappia
1 1/2 rkl maissitärkkelystä (Maizena)

Mittaa aineet kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan hämmentäen muutaman minuutin ajan, kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä.

Salmiakkikinuskikastike /-kuorrutus

2 dl kermaa
1 1/4 dl sokeria
½ dl siirappia
½ – 1 dl Apteekin Salmiakki mixeriä

Mittaa aineet kattilaan. Sekoita, kunnes seos kiehahtaa ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä ilman kantta. Pyöräyttele seosta usein, kun seos sakenee. Kokeile tiputtaa sitä lautaselle jos seos ei leviä vaan jää keoksi, kuorrutus on valmista. Anna jäähtyä hetken ja valuta esimerkiksi sokerikakulle, pirtelööntai jäätelöannoksiin. Dippaa mansikoita tai hedelmäpaloja.

Kerro kaverillekin!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone