Posted on

Salmiakki-sitruunapasha

Pääsiäisen perinteinen sitruunapasha on nyt tuunattu moderniksi versioksi. Mausta Haganol-salmiakkijauheella. Valmista hauskoihin pikkupurkkeihin ja vie lahjaksi tai tarjoa omassa ruokapöydässäsi!

Salmiakki-sitruunapasha

6 annosta

750 g sitruunarahkaa
100 g pehmeää voita
1 rkl vaniljasokeria
1 – 1 1/2 dl sokeria
150 g pähkinä-kuivahedelmäsekoitusta
3 munankeltuaista
2 1/2 dl kuohukermaa
10-20 g Haganol Salmiakkijauhetta

Koristeluun:
tuoreita marjoja tai hedelmiä

Laita sitruunarahka siivilään ja nosta siivilä kulhoon. Suojaa kelmulla. Valuta yön yli jääkaapissa, jotta saat rahkasta ylimääräisen nesteen poistettua.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi valutetun rahkan joukkoon. Lisää vaniljasokeri ja sokeri.
Hienonna pähkinä-kuivahedelmäsekoitus tehosekoittimessa muiden ainesten joukkoon. Lisää myös salmiakkijauhe.
Laita keltuaiset ja kuohukerma kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes sakenee. Älä keitä.
Sekoita muna-kermaseos rahkaseokseen ja tarkista maku.
Jaa seos annosvuokiin ja nosta jääkaappiin yön yli.
Koristele halutessasi tuoreilla marjoilla tai hedelmillä.