Posted on

Salmiakki-piparkakkubrownies

salmiakki-piparkakkubrownies

Apteekin Salmiakki Mixerillä, Apteekin Salmiakilla ja piparkakkumausteella maustettu brownies vie kielen mennessään. Valmista vaikka yllätykselliseksi pikkujouluherkuksi! Muina vuodenaikoina voit jättää piparkakkumausteen pois.

Salmiakki-piparkakkubrownies

1 rasia Apteekin Salmiakkia
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 dl cashewpähkinöitä rouhittuna
1 rkl piparkakkumaustetta
200 g voita
200 g tummaa suklaata
3 munaa
4 dl sokeria
1/2 dl Apteekin Salmiakki Mixeriä

Lisäksi:
1 dl kuohukermaa
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Apteekin Salmiakkia

Mittaa kulhoon Apteekin Salmiakki, vehnäjauhot, sokeroimaton kaakaojauhe, vaniljasokeri, leivinjauhe, rouhitut cashewpähkinät ja piparkakkumauste ja sekoita.
Laita voi kattilaan ja paloittele joukkoon tumma suklaa.
Sulata usein sekoitellen, kunnes voi ja suklaa on sulanut.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää muna-sokerivaahtoon voi-suklaaseos ja sitten keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Mausta taikina lopuksi Apteekin Salmiakki Mixerillä.

Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, jonka koko on noin 20×30 cm tai paista pyöreässä leivinpaperilla vuoratussa kakkuvuoassa, jonka halkaisija on 24 cm.
Paista 175-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia.
Jäähdytä.

Koristele halutessasi kermavaahdolla ja Apteekin Salmiakilla.

Vaahdota kuohukerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Levitä kuohkeaksi browniesin päälle ja koristele salmiakilla.

Kerro kaverillekin!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone