Posted on

Englanninlakritsikakku

englanninlakukakku

Vinkki: Tässä kakussa on tärkeää mitoittaa täytteet niin, että keltaisesta hedelmätäytteestä riittää lakritsitäytteen ympärille yhtä korkeaksi kerrokseksi. Pyri noudattamaan ohjeessa annettuja mittoja. Koska vuokien ko’oissa on pieniä heittoja, täytettä saattaa jäädä pieni määrä yli. Huomaathan, että jos käytät isompaa kakkuvuokaa, mustan osankin halkaisijaa täytyy vastaavasti kasvattaa. Täytteet saa toki riittämään isompaan vuokaan, jos tekee kakusta vastaavasti matalamman.

Pohja:
200 g domino-keksejä
50 g voita

Lakritsitäyte:
4 liivatelehteä
¾ dl Apteekin salmiakki -mixeriä
2 ¼ dl vettä
½ dl tummaa siirappia
½ dl maissitärkkelystä

Kookos-hedelmätäyte:
5 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
400 g kylmää kookoskermaa (säilytä jääkaapissa yön yli)
400 g appelsiinituorejuustoa
2 prk (à 125 g) vauvojen hedelmäsosetta
1 ½ rkl sokeria
½ dl kookoshiutaleita
keltaista elintarvikeväriä
½ dl appelsiinimehua

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele vuoan reunoille öljyä helpottaaksesi kakun irtoamista siististi. Valmistele mustaa täyteosaa varten muotti reunakalvosta. Kierrä reunakalvosta ympyrä (halkaisija 10 cm). Teippaa kalvo kiinni teipillä.

Murskaa dominot tehosekoittimessa. Sulata voi ja lisää joukkoon keksimurska. Levitä seos vuoan pohjalle. Aseta reunakalvosta tehty muotti keskelle.

Laita lakritsitäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Ravista mixeripulloa huolellisesti, jotta väri sekoittuu tasaisesti. Mittaa kattilaan salmiakkimixeri, vesi ja siirappi. Sekoita maissitärkkelys pieneen määrään lientä ja lisää kattilaan. Kuumenna liedellä, kunnes seos pulpahtaa, mutta älä jatka keittämistä.

Sekoita joukkoon liivatteet. Nosta kattila liedelle ja anna pulpahtaa vielä kerran. Laita kattila kylmään vesihauteeseen, kunnes täyte on jäähtynyt huoneenlämpöiseksi (noin 45 minuuttia). Paksuna ja kiisselimäisenä täyte ei karkaa muotin sisältä. Sekoittele välillä, jotta kiisseli jäähtyy tasaisesti eikä siihen muodostu paakkuja.

Kaada lakritsikiisseli reunakalvosta tehdyn muotin sisään noin 4,5 cm:n korkeudelle. Nosta jääkaappiin jähmettymään.

Kun lakritsitäyte on hyytynyt jääkaapissa 2 tuntia, voit aloittaa hedelmätäytteen valmistuksen.

Laita hedelmätäytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja vaahdota sitten kookoskerma (vatkaimia ei tarvitse pestä välillä). Yhdistä vaahdot keskenään ja sekoita joukkoon tuorejuusto, hedelmäsose, kookoshiutaleet ja elintarvikeväri. (Vinkki: värien sävyissä on eroja, joten jos haluat kullankeltaisen sävyn, voit lisätä joukkoon hieman oranssia tai punaista.) Kuumenna appelsiinimehu kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivatteet ja lisää seos täytteeseen.

Työnnä lasta lakritsitäytteen ja reunakalvon väliin ja kierrä lastalla täytteen ympäri. Poista sitten reunakalvo ympäriltä (leikkaa teippi tarvittaessa saksilla).

Kaada hedelmätäyte vuokaan lakritsiytimen ympärille. Anna hyytyä jääkaapissa kolme tuntia. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilulautaselle.

Resepti: Kinuskikissa

Kerro kaverillekin!Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone